Munkavédelmi képviselő képzés

Munkavédelmi képviselő képzés

A munkavállalók az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő jogaik és érdekeik képviseletére jogosultak maguk közül munkavédelmi képviselőt vagy képviselőket választani. Munkavédelmi képviselő választást kell tartani minden munkáltatónál, ahol a munkavállalók létszáma legalább 20 fő.

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 75.§ (1) bekezdés c) pontja alapján egy választási ciklusban, a munkavédelmi képviselő megválasztását követően egy éven belül legalább 16 órás képzésben (munkavédelmi képviselő alapképzés), ezt követően, valamint újraválasztása esetén évente legalább 8 órás munkavédelmi továbbképzésben való részvételi lehetőséget kell a munkáltatónak biztosítania. A képzés csak rendes munkaidőben és a felnőttképzésről szóló törvény szerinti tevékenység keretében történhet.

Gondolja csak végig…

Miért hallgatná végig az összes munkavédelmi tárgyú jogszabályt, amikor azt bárhol elolvashatja? Előadóink a feladat elvégzéséhez elegendő jogi előírás ismertetését követően gyakorlati képzést tartanak, hisz a munkavédelmi képviselők nem jogászok lesznek, hanem gyakorlatorientált közvetítők a dolgozók és a szakemberek, illetve vezetők között. Képzésünkön a képviselők elsajátíthatják a szükséges ismereteket a jogszabályok megkereséséhez, megértéséhez és alkalmazásához, emellett megfelelő gyakorlati tudást, illetve szemléletet adunk át.

Miért hallgatna végig olyan követelményeket/előírásokat/jogszabályokat, melyekkel soha nem fog találkozni saját cégénél? Igény esetén személyre szabjuk képzéseinket, munkahely-specifikus oktatási tematikák készítését is vállaljuk (pl.: irodai munkavégzés, autóipari beszállító, fémmegmunkáló, állattartó telep, stb.). Ebben az esetben a technológia megismerését követően állítjuk össze az oktatási tematikát, és erre építjük az oktatást.

Miért hallgatna olyan oktatókat, akik csak elméleti síkon ismerik a szakmát? Oktatásunk során jól felkészült, nagy elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembereket biztosítunk, akik előadásaikat fényképekkel, videókkal, mintajegyzőkönyvekkel, esettanulmányokkal és gyakorlati példákkal színesítik.

Miért ültetné be munkavállalóját egy akár 40-50 fős tömegképzésre? Kiscsoportos képzéseink során minden résztvevő kérdéseire, problémafelvetéseire biztonsággal jut idő. Speciális, saját cégénél felmerülő kérdések megválaszolásával tudjuk segíteni az Önök munkavállalóját.

Ugye nem szeretné, hogy felesleges munkaidő kiesés terhelje cégét? Igény és megfelelő létszám esetén az Önök vállalatánál végezzük el kihelyezett képzésünket, így elkerülve az utazásból eredő munkaidő kiesést, utazási költséget.

Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk a legoptimálisabb megoldást megtalálni Ön és Vállalata számára!

Miért a WENFIS Mérnök Iroda Kft.?

Akkreditált tanfolyamaink: 16 órás képzés (nyilvántartási számunk: E-001936/2019/D001), 8 órás képzés (nyilvántartási számunk: E-001936/2019/D003), távoktatás keretében (nyilvántartási számunk: E-001936/2019/D002) magas szintű tudásanyagot biztosítanak, melynek elsajátításával a választott személy, a munkáltatójával való együttműködés során szakszerűen, hitelesen tudja képviselni az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő munkavállalói jogokat és érdekeket.